Åk på utfärd till Kyrkslätt

Du behöver inte gå över ån efter vatten! Kyrkslätt är en lättillgänglig skattkammare med intressanta kulturobjekt, caféer och natursevärdheter.
På den här sidan hittar du Kyrkslätts resmål och tips för ett äventyr!

Vad känner du för att göra?

Naturobjekt

Kulturobjekt

Skärgård och båtliv

Aktiviteter

Mat och dryck

Häftiga naturupplevelser i Kyrkslätt

Vill du lyssna till havsvågornas jämna skvalp eller det avkopplande suset i träden i skogen? I Kyrkslätt kan du ta dig genom skogen till havsstranden och får en möjlighet att andas ut. Kom till oss för att koppla av från vardagen med hjälp av fina naturupplevelser.

Porkala udd är ett lätt nått och unikt naturobjekt. Här finner du skog, hav och klippiga stränder på ett och samma ställe. Du kan t.ex. lasta cykeln på tåget och sen ta dig till Porkala udd!

På Linlo kan du njuta av skärgårdsstämning utan båt! Ön Linlo nås enkelt och erbjuder mycket att se och uppleva på de korta rutterna.

På Meiko naturskyddsområdes naturstigar får du uppleva ödemarksstämningar. I Meiko som ligger alldeles i utkanten av huvudstadsregionen finns utrymme och rutter för alla slags friluftsidkare.

Bekanta dig också med de andra naturstigarna så som lättframkomliga och barnvänliga Glansbaggestigen.

De underbara kulturobjekten är lockande

Stannar du ofta till vid imponerande byggnader för att beundra det människan innovativt fått till stånd?

Utöver de mäktiga naturobjekten hittar du också kulturskatter hos oss. Bibliotekshuset Fyyri, Hvitträsk och Ragvalds gläder i synnerhet vänner av historia och arkitektur.

Kyrkslätts herrgårdsmiljöer är också en ypperlig möjlighet att njuta av lokala tjänster, musik och konst.

Skärgårdsstämning och bergiga stränder

Du kan också beundra Kyrkslätts stränder från havet! Färdas längs vågorna till upplevelser och finn äkta skärgårdsstämning.

Gästhamnen i Porkala Marina inbjuder att fira en solig sommardag där. Du kan lätt och bekvämt njuta av den maritima stämningen och de täckande hamntjänsterna.

Den aktiva semesterfirarens paradis

Utöver aktiviteterna som naturobjekten erbjuder finns det sysselsättning för den energiska äventyraren oberoende av årstid!

I Kyrkslätt kan du till exempel spela golf, rida, paddla eller njuta av olika ledda tjänster.

Du kan simma i antingen hav eller sjö. Du kan också bekanta dig med idrottsparker, göra trick på skatebrädan eller cykla längs trygga rutter.

Livlig café- och restaurangkultur

Mysiga caféer och eleganta restauranger erbjuder mellanmål under färden eller en högklassig middag som avslutning på utflyktsdagen.

Det lönar sig att hålla en smaklig paus under kulturturen eller den aktiva äventyrsdagen! Hos oss finner du såväl stämningsfulla caféer som högklassiga restauranger.